СУЧАСНІ ПОГЛЯДИ ЩОДО ОРГАНІ3АЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ДЛЯ ФАХІВЦІВ ФІ3ИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ - Королянчук, Андрій; Мосейчук, Юрій (Вісник Прикарпатського університету, 2023)
Нині особливої уваги потребує питання підготовки фахівців з фізичної культури, які прийма-ють активну участь у формуванні здорового способу життя учнівської та студентської молоді. У статті проаналізовано сучасний стан та проблеми формування професійної майстерності майбутніх учителів фізичної культури засобами інноваційних технологій. Фундаментом цього процесу мають бути принципи гуманізації освіти, особистісно-орієнтований підхід, оновлення змісту та форм організації навчання відповідно до світових стандартів, що стали основою національної доктрини розвитку освіти. Посилення вимог до професійної підготовки фахівців фізичної культури має за мету модернізацію навчально-педагогічного процесу, зміну структури його організації. теоретично обґрун-товані проблеми підготовки майбутніх вчителів фізичної культури, окреслено сучасний стан профе-сійної підготовки студентів у закладах вищої освіти. Розкрито суть поняття “професійна підготовка майбутнього вчителя фізичної культури.
Keywords: педагогічна діяльність, освітній процес, фізична культура і спорт