Комп'ютерна оцінка зображень в екології - Жук, Аліна Володимирівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
Розкрито загальні принципи і підходи до обробки цифрових зображень і вилучення з них інформативних даних. Вміщено покрокові інструкції для опанування базовими навичками роботи зі спеціалізованим програмним продуктом ImageJ, наявним у вільному доступі. Наведено алгоритми, покликані полегшити дослідницьку діяльність у галузі екології та дати поштовх до подальшого самостійного опанування інструментів фотограмметрії та біоіміджингу. Для магістрантів спеціальності 101 Екологія, студентів і аспірантів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, науково-педагогічних працівників.
Keywords: цифрові зображення; екологія; ImageJ; фотограмметрія