Організація соціальної допомоги населенню комітетами Червоного Хреста Волинської губернії на початку ХХ ст. - Кармалюк, Сергій; Кармалюк, Сергій (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Основними напрямками діяльність осередків Червоного Хреста на Волині, були - організації лікарської допомоги в амбулаторіях Товариства та створення і підтримка діяльності общин сестер милосердя. Значні кошти також виділялись на відкриття нових лікувальних закладів, допомогу потерпілим від різноманітних стихійних лих, одноразові виплати ветеранам, тощо.
Organization of social assistance to the population by Red Cross committees of the Volyn province at the beginning of the 20th century.
Organization of social assistance to the population by Red Cross committees of the Volyn province at the beginning of the 20th century.
Keywords: соціальна робота, соціальна опіка, Волинська управа Червоного Хреста, безкоштовні амбулаторії