СУЧАСНИЙ СТАН ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ БОЯНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ (НА ПРИКЛАДІ ВИКОРИСТАННЯ ARCGIS ONLINE) - Главацький, Назар Вікторович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Проаналізовано особливості використання, інструменти візуалізації, метадані Map Viewer ArcGIS Online. Створено та векторизовано окремі тематичні шари території досліджень в умовах децентралізації. Розкрито просторові територіальні особливості поширення сучасних видів земельних ресурсів для Боянської територіальної громади Чернівецької області використовуючи Map Viewer ArcGIS Online. Сьогодні існують ГІС продукти як з відкритим так і з закритим кодом. Одним із таких безкоштовних ГІС продуктів є ArcGIS Online. Використання якого дозволяє оперативно, швидко, точно відобразити геодані у вигляді різних тематичних карт. В тому числі і дослідження земельних ресурсів територій нового адміністративно-територіального устрою станом на останні роки. Саме тому і виникає актуальність обраної тематики.
СУЧАСНИЙ СТАН ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ БОЯНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ (НА ПРИКЛАДІ ВИКОРИСТАННЯ ARCGIS ONLINE)
Keywords: ArcGIS Online, Map Viewer, земельні ресурси.