Нижча міфологія Поділля: фольклористичний і дидактичний аспект - Лагода, Андрій Андрійович (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню фольклорних текстів Поділля, у яких фігурують персонажі нижчої міфології. Також робота містить аналіз характеристик фантастичних істот. У ній здійснено опис основних етапів дослідження нижчої міфології України, висвітлюється тема проблематики вибору дефініції предмета вивчення. Робота описує явище рецепції фольклорних сюжетів у сучасній художній літературі. Дидактичний аспект магістерської роботи полягає у пошуках вдалих способів інтеграції тематичних знань у сучасну систему освіти.
Lower mythology of Podillia: folklore and didactic aspect
Keywords: дослідження; казка; легенда; нижча міфологія; наукова дефініція; рецепція; фольклор; фантастичні істоти