Використання інтерактивних технологій у процесі збереження репродуктивного здоров’я старшокласників. - Mudryi, Yaroslav (РВВ КГУ, 2012)
Висвітлено походження терміну інтерактивний, сутність інтерактивних технологій, які є взаємодією партнерів, у процесі спілкування яких інтерпретується ситуація і конструюються особистісні дії. З’ясовано, що для формування навичок збереження репродуктивного здоров’я старшокласників засобами інтерактивних технологій необхідне впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітньої школи спеціальних курсів з застосуванням інтерактивних технологій формування навичок збереження репродуктивного здоров’я старшокласників. Визначено мету розробленого курсу, яка полягала в: ознайомленні учнів з основами знань про здоров’я людини, негативними чинниками, що впливають на нього, факторами, що негативно позначаються на можливості народження здорової дитини; формуванні відповідальної поведінки стосовно збереження репродуктивного здоров’я; розвитку умінь збереження репродуктивного здоров’я, відповідального батьківства тощо. Виходячи з цієї мети, основними завданнями курсу були визначені: ознайомлення учнів з основними поняттями про здоров’я, його складовими, чинниками що на нього впливають; формування уявлення про значення загального та репродуктивного здоров’я для життя; оволодіння вміннями та навичками збереження репродуктивного здоров’я в повсякденному житті та майбутній сім’ї. Охарактеризовано зміст факультативного курсу, який складається з чотирьох взаємопов’язаних блоків, програму, яка містить теоретичну та практичну частини. Наведено теми теоретичної та форми проведення занять практичної частин курсу.
The using of the interactive technologies in the reproductive health of high school students
Keywords: інтерактивні технології; репродуктивне здоров’я; старшокласники