ХАРАКТЕРИСТИКА ПРИДАТНОСТІ PSBA-TRNH ТА ITS1-5.8S -ITS2 МОЛЕКУЛЯРНИХ МАРКЕРІВ ДЛЯ БАРКОДИНГУ ВИДІВ РОДІВ GONIOLIMON ТА GALINSOGA - Шурипа, Владислав Олександрович (My University, 2024)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню нуклеотидних послідовностей psbA-trnH та ITS1-5.8S -ITS2 хлоропластних міжгенних спейсерів представників роду Goniolimon та Galinsoga. Проводиться аналіз доцільності їх використання при вирішення питань систематики в межах роду Galinsoga. Мінімальний ступінь спорідненості з показником 91,9% виявлений між зразками G. besserіanum. Міжгенні спейсери psbA-trnH області Galinsoga parviflora та G. quadriradiata становлять 371 нп і володіють 100% ступенем спорідненості. Нуклеотидні послідовності ITS1-5.8S-ITS2 ділянок ядерної рДНК представніків роду Galinsoga також є високоподібними. У геномі G. quadriradiata виявлені п’ять різновидів цієї ділянки.
Keywords: psbA-trnH; ITS1-5.8S-ITS2; міжгенний спейсер; Galinsoga; Goniolimon; нуклеотидна послідовність