Особливості готовності до материнства у жінок з під час першої та другої половини вагітності - Джумара, Іванна Степанівна (My University, 2023)
В кваліфікаційному дослідженні проаналізовано особливості психологічної готовності до материнства у жінок під час першої та другої половини терміну вагітності. Материнство – специфічне особистісне формування, стрижневою основою якого є суб’єктно-об’єктна орієнтація у ставленні до дитини, що ще не народилася. Готовність до материнства можна розглядати як здатність матері забезпечувати адекватні адаптивні умови для розвитку дитини, певний тип ставлення матері до дитини.У жінок, що знаходяться на ранніх етапах вагітності переважає модель симбіотичних стосунків з дитиною, майбутня мати прагне захистити від негативних впливів та відчуває повне єднання з дитиною, а у жінок, що знаходяться на пізніх термінах вагітності переважає модель «Прийняття дитини».The qualification study analyzed the peculiarities of psychological readiness for motherhood in women during the first and second half of pregnancy. Motherhood is a specific personal formation, the core of which is the subject-object orientation in relation to the unborn child. Readiness for motherhood can be considered as the mother's ability to provide adequate adaptive conditions for the child's development. In women in the early stages of pregnancy, the model of symbiotic relationship with the child prevails, the future mother seeks to protect against negative influences and feels complete unity with the child, and in women in the late stages of pregnancy, the model of "child acceptance" prevails