ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ СОЦІАЛЬНИХ МЕДІА В ГОТЕЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ (НА ПРИКЛАДІ ГОТЕЛІВ МІСТА ЧЕРНІВЦІ) - Підгірна, Валентина Никифорівна; Данілова, Ольга (Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського, 2020)
Соціальні медіа як один із найпотужніших інструментів інтернет-мережі були інтегровані у частину соціального та економічного життя у світі. Їхній вплив та роль набуває значущості у всіх сферах людської діяльності та стає предметом досліджень науковців і практиків. Особливої акту- альності дослідження соціальних медіа набувають у сфері туристичної індустрії, де завдяки їм фор- мується нова система комунікацій між споживачем та виробником послуг, а використання соціаль- них мереж стає невід’ємною частиною бізнес-процесів, що не потребує значних затрат. У статті розкрито роль та переваги застосування, вплив та використання соціальних медіа у сфері готельних послуг як невід’ємної складової частини сфери туристичної індустрії. На основі досліджень, що охо- плюють аналіз та оцінку використання соціальних мереж найпопулярніших готелів міста Чернівці, виявлено основні проблеми використання соціальних медіа для налагодження ефективного спілку- вання з клієнтами та просування послуг на ринку сфери гостинності.
USE OF SOCIAL MEDIA TOOLS IN HOSPITALITY (ON THE EXAMPLE OF HOTELS OF THE CITY OF CHERNIVTSI)
Keywords: соціальні мережі; готельні господарства; готелі; соціальні медіа; конкурентоспроможність; просування