ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФІЛАКТИКИ АДИКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ДІТЕЙ І МОЛОДІ - Мегера, Ларіна (My University, 2025)
У дослідженні розглядаються особливості підготовки майбутніх учителів фізичної культури до організації профілактики адиктивної поведінки школярів. Акцентується увага на важливості формування у педагогів знань та практичних навичок щодо попередження залежностей серед учнів, зокрема наркотичної, алкогольної та ігрової. Визначено, що професійна підготовка має включати спеціальні курси, тренінги та практичні заняття, спрямовані на розвиток у майбутніх вчителів умінь діагностувати ризикові поведінкові тенденції серед учнів та застосовувати ефективні методи профілактики. Також обговорюються психологічні та соціальні аспекти впливу фізичної культури на здоров’я учнів і роль фізичних вправ у формуванні здорового способу життя. Окрема увага приділяється інтеграції профілактичних заходів в уроки фізичної культури та позаурочну діяльність.
Keywords: майбутні вчителі фізичної культури, профілактика адиктивної поведінки, залежність, здоров’я, учні, фізична культура, профілактичні заходи, педагогічна підготовка.