Соціально-психологічне консультування в закладі дошкільної освіти : навч.-метод. посіб. - Палагнюк, Ольга Василівна (My University, 2025)
У посібнику подано логіку модульної побудови курсу, методи і техніки консультативної роботи, процедурно-методичні алгоритми організації сесій, інструменти оцінювання результативності та практико-орієнтовані матеріали (кейси, сценарії, чек-листи, шаблони документування) для індивідуального й групового форматів допомоги. Окрему увагу приділено роботі в умовах суспільних криз, воєнного й постковідного досвіду, цифровізації консультування, а також інклюзивних і мультикультурних запитів сучасного дошкільного середовища. Матеріали поєднують міждисциплінарну наукову обґрунтованість із практичною спрямованістю та орієнтовані на формування професійної зрілості консультанта, розвиток етичної свідомості, емпатійної й комунікативної компетентності, психологічної стійкості та готовності до рефлексивної і супервізійної практики. Посібник адресовано здобувачам і викладачам закладів вищої освіти за спеціальністю А2 «Дошкільна освіта» та спорідненими програмами; практичним психологам і соціальним педагогам ЗДО; вихователям, асистентам, методистам, керівникам закладів, фахівцям інклюзивно-ресурсних центрів, логопедам, дефектологам, тьюторам раннього втручання й менеджерам освіти, а також усім, хто зацікавлений у професійному розвитку та зміцненні психологічної безпеки й партнерства в дошкільному освітньому просторі.