Николайчук В.В. Національна безпека України в умовах російсько-української війни: євроатлантичний вектор та роль НАТО - Николайчук, Віталій Віталійович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено особливості забезпечення національної безпеки України в умовах російсько-української війни крізь призму євроатлантичної інтеграції та співпраці з НАТО. Проаналізовано сучасні виклики та загрози безпеці держави, визначено ключові напрями трансформації системи національної безпеки у контексті збройної агресії Російської Федерації. Розкрито роль Північноатлантичного альянсу у зміцненні обороноздатності України, а також окреслено перспективи поглиблення взаємодії у політичній, військовій та стратегічній сферах. Здійснено оцінку впливу євроатлантичного вектора зовнішньої політики на реформування сектору безпеки та оборони. Визначено значення партнерства з НАТО для гарантування стабільності та стійкості України в умовах сучасних геополітичних викликів.
Keywords: національна безпека; російсько-українська війна; євроатлантична інтеграція; обороноздатність; зовнішня політика