Удосконалення механізму пошуку і відбору персоналу в організаціях в умовах ринку - Слободян, Богдан Олегович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі висвітлено сутнісні засади пошуку, підбору, добору і відбору кадрів як механізмів формування й розвитку кадрової політики на будь-якому підприємстві. Розглянуто, що актуальність пошуку, відбору та набору персоналу стала однією з найголовніших чинників. Обґрунтовано, що пошук і відбір персоналу є продовженням кадрової політики, реалізованої підприємством, і одним із ключових елементів системи управління персоналом. Розглянуто термін добору, і набору персоналу, методи та напрями удосконалення. В роботі розглянуто питання вдосконалення набору та відбору персоналу з використанням сучасних HR-технологій. Висвітлено засади визначення процесів професійного пошуку, підбору, добору персоналу, здійснено огляд історії вивчення даного питання, представлено стислий опис основних інструментів добору персоналу на базі ТДВ «ШБУ № 60»
Improvement of the mechanism of search and selection of personnel in organizations in the market conditions
In the qualification work, the essential principles of search, recruitment, selection and selection of personnel as mechanisms of formation and development of personnel policy at any enterprise are highlighted. It was considered that the relevance of the search, selection and recruitment of personnel has become one of the most important factors. It is substantiated that the search and selection of personnel is a continuation of the personnel policy implemented by the enterprise and one of the key elements of the personnel management system. The term of selection and recruitment of personnel, methods and areas of improvement are considered. The paper considers the issue of improving recruitment and selection of personnel using modern HR technologies. The principles of determining the processes of professional search, recruitment, selection of personnel are highlighted, a review of the history of the study of this issue is carried out, a brief description of the main personnel selection tools based on LLC “ShBU № 60” is presented.
Keywords: Методи відбору кадрів; пошук персоналу; системи набору та відбору персоналу; кадрова політика; кадри; управління персоналом; кадрова служба; набір кадрів; відбір працівників; Personnel selection methods; personnel search; personnel recruitment and selection systems; personnel policy; personnel