ДЕВІАНТНА ПОВЕДІНКА ДІТЕЙ І ПІДЛІТКІВ В ГРОМАДІ - Кравчук, Микола Вікторович (My University, 2023)
Сучасний період українського суспільства характеризується змінами, які охоплюють усі сфери нашого життя. На тлі цих змін діти та підлітки перебувають у найважчому становищі внаслідок нерозвиненої власної системи моральних переконань, ціннісних орієнтацій, що може викликати неадекватну реакцію на складні життєві ситуації. Скрутне матеріальне становище у більшості сімей зумовлює погіршення сімейних стосунків. Проблематика шкільного виховання призводить до збільшення кількості дітей та підлітків, поведінка яких виходить за межі моральних норм.
Keywords: девіація, девіантна поведінка, дитина, підліток, профілактика девіантної поведінки