ПОНЯТТЯ ТА ПРИНЦИПИ ПРАВОЗАСТОСУВАННЯ ЯК ОСОБЛИВОЇ ФОРМИ РЕАЛІЗАЦІЇ НОРМ ТРУДОВОГО ПРАВА - Bodnaruk, Mykola; Хуторян, Н.М. (Київ: «Видавництво Людмила», 2020)
У монографії проаналізовані актуальні проблеми щодо визначення сфери дії' норм трудового права України в сучасних умовах. Досліджено загальнотеоретичні аспекти реалізації та дії норм трудового права. Розкрито поняття та принципи правозастосування як особливої форми реалізації правових норм. Зосереджено увагу на питаннях ефективності та дефектів реалізації норм трудового права. На прикладі правових позицій Верховного Суду досліджено проблеми юрисдикції справ зі спорів, що виникли з трудових відносин. Проаналізовано окремі рішення Верховного Суду та їх значення для реалізації норм трудового права. Окремо розглянуто питання соціального партнерства як механізму реалізації прав усфері соціального страхування. У роботі сформульовано пропозиції про внесення змін і доповнень до трудового законодавства, окреслено шляхи його реформування й удосконалення з урахуванням питань, що виникають при реалізації норм законодавства про працю. Для науковців, зокрема докторантів й аспірантів, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться проблемами теорії трудового права і практики застосування норм трудового законодавства.
Keywords: трудове право; норми трудового права; форми реалізації норм трудового права; поняття трудового права; принципи трудового права