Волинські «Просвіти»: організаційні засади та культурно-освітня діяльність (1917–1936 роки) - Тичина, Іван (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертація є результатом комплексного науково-історичного дослідження становлення, розвитку та діяльності волинських «Просвіт» у період 1917–1936 років. Фактично, впродовж зазначеного періоду «Просвіти» на Волині пройшли шлях від становлення й розширення власної мережі до їх повної ліквідації польською владою.
Keywords: Волинь; «Просвіти»; міжвоєнний період; Друга Річ Посполита; національне питання; шкільництво; бібліотечна справа; музично-драматичне мистецтво; «Просвітянські хати»