Соціальна адаптація особистості (путівник соціального працівника) - Камбур, Андрій (Чернівці: «Золоті литаври», 2012)
У монографії аналізується проблема, яка полягає в існуванні суперечності між прагненнями людей спростити свої адаптивні практики через ідентифікацію власних та суспільних ціннісних уявлень, з одного боку, й відсутністю загальновизнаної ціннісно-нормативної системи – з іншого. У зв’язку з цим актуального значення набуває з’ясування особистісних уявлень та морально-ціннісних пріоритетів людей у процесах їх пристосування до нових соціально-економічних та політичних умов життя в суспільстві перехідного типу, до якого належить сучасна Україна.
Keywords: соціокультурна адаптація; реструктуризований простір; аномія; соціальна адаптація; соціальна робота; соціалізація; соціальна структура; перехідне суспільство