Мовна репрезентація концепту КРАСА в романі Лонга „Дафніс і Хлоя” - Chakal (Makar), Inesa; Оліщук, Роксоляна Леонідівна (Видавництво ХНУ імені В.Н.Каразіна, 2018)
У статті зроблена спроба дослідити концепт КРАСА в романі давньогрецького письменника Лонга як складне за структурою і змістом вербалізоване поняття людської свідомості. Виявлено, що концепт КРАСА вербалізується низкою іменникових і прикметникових лексем, які пов’язані передусім з образами головних героїв роману – Дафнісом і Хлоєю. Встановлено, що активним інструментом розгортання досліджуваного концепту є художні засоби. This article is an attempt to determine the concept of BEAUTY in a Longus’ novel as a complex by structure and content verbalized concept of human consciousness. The findings of present investigation show that the number of noun and adjectival tokens verbalizes the concept of BEAUTY and they are related first of all with main characters of the novel – Daphnis and Chloe. The results prove that the list of narrative techniques is an important instrument for analysing this research issue.
Linguistic represenation of the Concept BEAUTY in the Longus’ Novel „Daphnis and Chloe”
Keywords: концепт КРАСА; художні засоби; давньогрецький роман; Лонг; concept BEAUTY; narrative technique; Longus