ВИКОРИСТАННЯ ВІДЕОІГОР ЯК ОДНА ІЗ ФОРМ ПРОЄКТНОГО НАВЧАННЯ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ - Радомська, Ольга Володимирівна (Радомська, О. (2025). ВИКОРИСТАННЯ ВІДЕОІГОР ЯК ОДНА ІЗ ФОРМ ПРОЄКТНОГО НАВЧАННЯ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ. Бакалаврська робота, Географічний факультет. Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2025)
У науковому дослідженні розкрито можливості впровадження гейміфікації у проєктну діяльність на уроках географії. Проаналізовано психолого-педагогічні основи проєктного методу, розкрито сутність поняття гейміфікації та її педагогічні функції. Представлено досвід використання відеоігор у закордонній та українській освітній практиці. Обґрунтовано методику створення гейміфікованого контенту в навчальному процесі, зокрема в межах шкільного курсу географії. Проведено аналіз впливу ігрових елементів на мотивацію та навчальні досягнення учнів, а також виявлено проблеми й перспективи застосування гейміфікації в сучасній українській школі.
Using video games as a form of project-based learning in geography lessons.
Keywords: : гейміфікація, проєктне навчання, відеоігри, мотивація, географія, здобувачі освіти, освітній процес