ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНИХ УМІНЬ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ ПРОЦЕСІ - Шестобуз, Ольга (Кам’янець-Подільський: Видавець Ковальчук О.В., 2025)
Проблеми формування комунікативних умінь, зв’язного мовлення та спілкування знаходяться під пильною увагою психологів і педагогів, вагомість також надається мовленнєвій і комунікативній готовності учнів до навчання. Ступінь сформованості комунікативних умінь молодших школярів є різним і потребує систематичної роботи вчителя. Комунікативні вміння за своєю суттю відзначаються багатогранним проявом, тому потребують виокремлення основні комунікативні та мовленнєві вміння з позиції досягнення навчально-виховних завдань
Keywords: комунікативні вміння; міжособистісні відносини; правила спілкування