Стан жіночої насильницької злочинності в Україні - Prodan, Tetyana (Право і суспільство, 2014)
В статті зроблена спроба аналізу стану жіночої насильницької злочинності в Україні. Так, автор в результаті аналізу відомостей про жіночу насильницьку злочинність, з джерел статистики Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби статистики України, відомостей Єдиного державного реєстру судових рішень щодо насильницьких злочинів, вчинених жінками, робить спробу відобразити картину жіночої насильницької злочинності в Україні. Автором робляться «якісні» висновки щодо тенденцій жіночої насильницької злочинності, її інтенсивності (як у загальнодержавному, так і у регіональному розрізі) за період 2006-2012 років. Також автором надається «якісна» характеристика видів насильницьких злочинів, вчинених жінками, розкривається «географія» жіночої насильницької злочинності в Україні.
Keywords: кримінологія; насильницька злочинність; жіноча злочинність; стан жіночої насильницької злочинності