Ресурсний потенціал розвитку туристичних дестинацій - Кифяк, Олександр (Київ: КНТЕУ, 2019)
Встановлено можливість формування туристичних дестинацій різних типів. Запропоновано класифікацію туристичних дестинацій залежно від наявних туристичних ресурсів на території громади. Уточнено чинники впливу та можливості формування туристичних дестинацій на основі об’єднаних територіальних громад і їх ефективного функціонування.
Keywords: Об’єднані територіальні громади, туризм, туристичні дестинації, формування, розвиток, ресурси, атракційний пункт, туристичний центр.