Профілактичне консультування із залежними підлітками у кризових станах. - Громко, Наталія Віталіївна (My University, 2021)
Залежність в підлітковому віці це не тільки проблема особистості, а утруднення та хвороба. Психологічна свобода реалізації вчинків та бажань трактується у підлітковому віці як можливість самостійного вирішення проблеми стресових ситуацій, потакання своїм примхам, що призводить до неможливості вирішення проблем та кризового стану. У підсумку відбувається втеча від реальності, коли проблема залежності посилюється нервовою системою у прагненні до самозахисту та оборони від спроб звільнення від залежності, виникають психоматичні розлади та порушення. Проблемою також є те, що останнім часом зростає кількість поведінкових розладів та девіацій, що підсилюється також характерною рисою для підлітків – концентрацією інтересів.
Keywords: залежність, підлітковий вік, кризові стани, стресові ситуації, поведінкові розлади