Всесвітня історія. Ранній Новий час (ХVI – ХVIII ст.) - Сич, Олександр Іванович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Навчальний посібник висвітлює низку важливих подій, явищ та процесів першого періоду історії Нового часу. Для бакалаврів історичних спеціальностей, які вивчають нормативний курс «Історія Нового часу», а також усіх, хто цікавиться цим періодом всесвітньої історії.
Keywords: ранній Новий час; Реформація; мануфактура; капіталізм; буржуазія; абсолютизм; модернізація; революція; європоцентризм; індустріальна цивілізація