Природно-правовий характер принципів міжнародного права - Задорожна, Світлана (Науковий вісник Чернівецького університету: Збірник наук. праць., 2013)
Досліджується питання природно-правової природи принципів міжнародного права. Простежується зв'язок природи принципів міжнародного права із концепцією «живого права» Є. Ерліха. Досліджується питання волі і інтересу в природі принципів міжнародного права, зв’язок міжнародного права, крізь призму його основних принципів, із політикою й економікою держави. Аналізується національне та міжнародне законодавство із досліджуваного питання.
Keywords: міжнародне право, теорія міжнародного права, природно-правовий підхід права, соціологія права, принципи міжнародного права.