Особливості забезпечення психологічного комфорту учнів в середовищі початкової школи. - Бойтель, Олена Сьомівна (My University, 2021)
Актуальність теми полягає в тому, що діти більшу частину часу проводять у школі, тому збереження та зміцнення їх психічного та психологічного здоров’я – справа не лише родини, а й вчителя. Більшість батьків турбується про відчуття комфорту своїх дітей у освітньому середовищі. Батьки переживають, що школа не завжди захищає права та гідність їхніх дітей, їх турбують конфлікти між дітьми, учнями та вчителями, турбує те, чи адаптована дитина в освітньому середовищі, чи відчуває повагу до себе незалежно від її навчальних досягнень. Тому школа має стати для дітей не лише місцем навчання та виховання, а й психологічно безпечним та комфортним місцем.
Keywords: психологічний комфорт, початкова школа, адаптація до освітнього середовища, психологічне здоров'я