РИНОК ТУРИСТИЧНИХ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ - Джаман, Михайло Олексійович; Дутчак, Світлана Вікторівна (Видавництво Полтавського університету економіки і торгівлі, 2012)
Актуальність всебічного дослідження туризму обумовлена його багатогранністю та суспільною значущістю. Основна увага в дослідженнях явищ та процесів, пов’язаних з туризмом, приділяється питанням економіки та організації, в останні роки стали більше уваги приділяти правовим та екологічним аспектам функціонування туризму. Питання геопросторової організації туризму розглядаються побіжно, розчиняючись в соціально-економічних дослідженнях, в той час як за умов глобалізації та інтенсифікації розвитку туризму значення територіального аспекту його функціонування зростає. Якраз тому даний навчально-методичний посібник присвячений геопросторовим аспектам розвитку туризму, специфіці формування та механізму функціонування територіальних ринків турпослуг різного ієрархічного рівня. Крім того в Україні процес навчання кваліфікованих фахівців для готелів та турфірм зараз знаходиться на початковій стадії як і ринок турпослуг. Мета курсу – виробити стратегічний напрям вивчення сутності і розуміння ринку та організації туристично-готельної справи, визначення умов його становлення й розвитку пріоритетних форм підприємницької діяльності в даній галузі.
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК для самостійного вивчення навчальної дисципліни «РИНОК ТУРИСТИЧНИХ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ПОСЛУГ»
Keywords: ринок туристичних послуг, індустрія туризму, економічні основи розвитку туризму, регуляторні механізми ринку туристичних послуг, міжнародне регулювання туристичних послуг