МЕДИКО-БІОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПІДВИЩЕННЯ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ СПОРТСМЕНІВ - Молдован, Андрій Дмитрович; Циба, Юрій Григорович; Горюк, Петро Ілліч (Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2021)
У навчально-методичному посібнику проаналізовано фізіологічні причини та механізми виникнення і розвитку втоми, що є наслідком тренувальних і змагальних навантажень; особливості протікання процесів відновлення. Розкрито значення медико-біологічних засобів відновлення фізичної працездатності в підготовці спортсменів високої кваліфікації. Розглянуто сучасні медико-біологічні технології підвищення спортивної працездатності, а також реабілітаційні засоби відновлення. Для викладачів, студентів, магістрів і аспірантів фізкультурно-спортивного спрямування, тренерів та спортсменів.