ЗАСТОСУВАННЯ ІВЕНТ-МЕНЕДЖМЕНТУ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Юрійчук, Ксенія Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Застосування івент-менеджменту як інструменту підвищення конкурентоспроможності підприємств туристичної сфери Чернівецької області: кваліфікаційна робота. Чернівці : Чернівец. нац.ун-т ім. Ю.Федьковича. 78 с. Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню застосування івент-менеджменту як інструменту підвищення конкурентоспроможності підприємств туристичної сфери Чернівецької області. Розкрито сутність івент-менеджменту, його роль у системі стратегічного управління підприємством і вплив на формування іміджу та ефективність діяльності. У роботі проведено діагностику стану розвитку івент-менеджменту на туристичних підприємствах регіону, зокрема на прикладі «Travel Dreams». Запропоновано чотирьохфакторну модель оцінювання рівня його сформованості, що охоплює професійну компетентність, управлінську зрілість, івент-активність та інформаційно-технологічну складову. Розроблено стратегічні напрями вдосконалення івент-менеджменту, серед яких: цифровізація, розвиток кадрового потенціалу, партнерська співпраця та формування регіональних туристичних кластерів. Результати дослідження підтверджують, що системне впровадження івент-менеджменту сприяє підвищенню конкурентоспроможності туристичних підприємств і розвитку подієвого туризму в Чернівецькій області.
Application of Event Management as a Tool for Enhancing the Competitiveness of Tourism Enterprises in the Chernivtsi Region: qualification work.
Keywords: івент-менеджмент, туристичне підприємство, конкурентоспроможність, подієвий туризм, стратегічний розвиток, Чернівецька область.