Сучасний якісний стан грунтів Чернівецької області - Казімір, Іван; Смага, Іван Степанович (Геодезія, картографія і аерофотознімання, 2013)
Проаналізовано закономірності формування якісного стану земель сільськогосподарського призначення Чернівецької області. Подано структуру ґрунтового покриву, середньозважене значення бонітету ґрунтів та еколого-агрохімічного бали у розрізі окремих адміністративних районів. Досліджено сумісність показників якості ґрунту, отриманих при використанні різних методик у контексті сучасних проблем агроекологічного моніторингу
Keywords: Агроекологічний стан, продуктивність грунтів, землі сільськогосподарського використання, бонітет грунтів, еколого-агрохімічні бали, методики, агроекологічний моніторинг.