Фінансовий патріотизм і довіра: Вчора. Сьогодні! Завтра? - Бак, Н.А. (Буковинський вісник державної служби та місцевого самоврядування., 2022)
В умовах військової агресії росії проти нашої держави українці виявляють патріотизм на різних фронтах, у тому числі на фінансово-економічному. Найбільш яскраво та очевидно його демонструє статистика розмірів благодійних коштів, які спрямовані на фінансування Збройних Сил України. В таких грошових потоках віддзеркалюється приспане тривалий час прагнення українців до нормальної системи економічних взаємовідносин з державою, яка визначається чинником довіри. Одночасно, законодавча та виконавча влада ухвалила рішення щодо спрощення різноманітних дозвільних процедур для бізнесу, а також послаблення податкового тиску. Законодавчі новації, ухвалені в жорсткому режимі воєнного часу, прогнозовано містять недоліки. Але водночас вони дають надію на можливість налагодження саме партнерських фінансово-економічних стосунків у тріаді економічних суб’єктів: бізнес, держава, домогосподарства.
Keywords: фінанси, патріотизм, благодійні внески, податкові пільги