Вплив сім’ї на формування моделі агресивної поведінки дітей дошкільного віку - Гаврищук, Марина Павлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізувано сутність понять «агресія», «агресивність» у науковій літературі; охарактеризовано види, причини та особливості агресивної поведінки старших дошкільників; визначено рівні проявів агресії у дітей старшого дошкільного віку; обґрунтувано шляхи подолання агресії у дітей старшого дошкільного віку.
Keywords: агресивна поведінка; агресивність; діти старшого дошкільного віку; корекція агресії; превентивні заходи; психологічна підтримка