Психологічний тренінг як один з ефективних методів навчання усному перекладу - Zaslonkina, Anna (Видавничий дім «Гельветика», 2022)
Освіта, як складова частина соціальної сфери, зазнає змін під впливом суспільних перетворень. На кожному етапі свого розвитку суспільство пред’являє цілком конкретні вимоги до особистості, яка зможе виконувати поставлені завдання у професійній сфері своєї діяльності. В епоху глобалізації володіння іноземною мовою є невід’ємною складовою освіти та однією з умов адаптації у суспільстві. Реалізацію такого завдання покладено на заклади освіти. Як показує практика, хороших результатів можна досягти за допомогою практико- та професійно-орієнтованого навчання, особливо в умовах обмеженого навчального часу.
Keywords: професійно-орієнтоване навчання; усний переклад; перекладацьке рішення; психологічний тренінг