Романтизм у творчості Тараса Шевченка як об’єкт літературознавчих студій Павла Филиповича - Меленчук, Ольга Василівна; Савчук, Мар'яна (My University, 2023)
В історії українського літературознавства помітну роль на початку ХХ століття відіграв український поет, історик літератури, перекладач із когорти неокласиків Павло Филипович. Значний науковий доробок вченого стосується проблем дослідження романтизму, що засвідчують розвідки: «До історії раннього українського романтизму», «Шевченко і романтизм», «До студіювання Шевченка та його доби» тощо. Чи не вперше дослідник комплексно простежує ознаки романтизму та його вплив на творчість Т. Шевченка у ґрунтовній статті «Шевченко і романтизм».
Keywords: романтизм; Шевченко; стаття; етнографія; народна культура; образ; герой