Діяльність громадських рад при правоохоронних органах крізь призму реалізації правоохоронної функції держави. - Яремович, Олександра; Krainii, Pavlo (My University, 2022)
Учені виокремлюють наступні завдання взаємодії правоохоронних органів з публічними інституціями: формування ефективної системи інформаційних, технічних, інших ресурсних комунікацій потрібних для здійснення правоохоронної діяльності; використання ресурсів взаємодіючих суб’єктів для досягнення цілей взаємодії; пошук нових засобів, форм механізмів правоохоронної діяльності, що повинно сприяти підвищенню якості правоохорони; створення системи договірного, програмного, міжвідомчого правового регулювання, спрямованого на організацію взаємодії різних суб’єктів, що дозволить формувати нові, або удосконалювати існуючі форми спільної діяльності; зменшення потенційних контрпродуктивних явищ, підвищення законності правоохоронної системи через необхідність здійснення публічних заходів, учасниками яких є в тому числі інші зацікавлені сторони, які унеможливлюють зловживання або зменшують їх рівень; розвиток транспарентності правоохоронної системи та діяльності шляхом інформування суспільства про засади спільної діяльності
Keywords: громадські ради; правоохоронна діяльність; правоохоронна функція держави