МОНІТОРИНГ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ ЗА МАТЕРІАЛАМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ (НА ПРИКЛАДІ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ) - Ветошко, Дмитро Русланович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Сучасна стратегія землекористування має бути не тільки економічно вигідною, але й екологічно безпечною, що передбачає усебічне вивчення складових земельного фонду та розробку комплексної моделі використання земель. Особливе значення має розробка й реалізація «екологічно-чистої» політики щодо земель, зайнятих природними комплексами. На теперішній час, методи дистанційного зондування широко використовуються для вирішення найрізноманітніших задач, включаючи оцінку земель, моніторинг землекористування тощо. Дистанційне зондування Землі дозволяє оцінити динаміку змін й стан земельних ресурсів з різним рівнем узагальнення представленої інформації: від досліджень по всій країні, регіонах й континентах до невеликих місцевих осередків землекористування. Однією із сучасних тенденцій використання даних ДЗ та новітніх фотограмметричних технологій, є точне ведення господарства, яке ведеться у відповідні адміністративній одиниці, первинною із яких на теперішній час є – територіальні громади.
Keywords: МОНІТОРИНГ, ДЗЗ