Розвиток емпатії молодших школярів засобами української етнопедагогіки - Шмідт, Інна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто проблему розвитку емпатії у молодших школярів засобами етнопедагогіки України в освітньому процесі початкової школи: узагальнено психолого-педагогічну літературу; розкрито зміст поняття «емпатія», вікові характеристики розвитку в молодших школярів, висвітлено роль етнопедагогічної спадщини українців у розвитку емпатії молодших школярів; здійснено дослідження стану сформованості емпатії молодших школярів; з’ясовано особливості розвитку емпатії молодших школярів в освітньому процесі початкової школи; розроблено рекомендації щодо удосконалення шляхів розвитку емпатії молодших школярів засобами етнопедагогіки України.
Keywords: освітній процес; молодші школярі; емоційна чуйність,; емоційний інтелект; емоційна сфера; емпатія; етнопедагогіка