Розвиток професійно-педагогічної культури вчителя початкових класів у системі методичної роботи освітнього закладу - Заіць, Марія Романівна (My University, 2021)
Модернізація освіти України, що зумовлена інтеграційними процесами у європейський та світовий освітній простір ставить нові, високі вимоги щодо особистості та діяльності вчителя початкової школи, його професійності, конкурентоспроможності. Відповідно й сучасне суспільство сьогодні потребує нового вчителя, який адекватно реагує на інноваційні виклики сьогодення, який професійно реалізовує нові освітні стандарти у контексті освітнього процесу початкової школи, організовує навчання молодших школярів на засадах педагогіки партнерства та співпраці. Сьогодні потребують вчителя професіонала, який працює творчо, використовує інноваційні методи та засоби у професійній діяльності, вміє зацікавити учнів, озброїти їх найсучаснішими знаннями та здійснює свою діяльність на засадах культури. Відповідно це актуалізує потребу розвитку професійно-педагогічної культури вчителя початкових класів, не лише у закладах вищої освіти а й у процесі їх професійної діяльності, що забезпечується системою методичної роботи освітнього закладу.