Механізм та інструменти розвитку привабливості об’єднаних територіальних громад (на прикладі ОТГ Буковини) - Гавриш, Ірина Іванівна; Буднікевич, Ірина Михайлівна (ВІСНИК СХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені Володимира Даля, 2020)
У статті розглянуто механізми та визначені інструменти розвитку об’єднаних територіальних громад, які орієнтуються на формування та розвиток їх привабливості для проживання, роботи, навчання, ведення бізнесу, інвестування, відвідування. Визначено суть інвестиційної, ділової, поселенської, міграційної, туристичної, стейкхолдерської привабливості ОТГ. Обґрунтовано розвиток туристичної привабливості об’єднаних територіальних громад на основі використання механізмів багаторівневої моделі образів. На прикладі об’єднаних територіальних громад Буковини розглянуто формування туристичної привабливості на основі образів за різними моделями. У результаті вивчення зарубіжної та вітчизняної практики авторами сформовано перелік механізмів, технологій та інструментів формування/розвитку туристичної привабливості об’єднаних територіальних громад.
Механізм та інструменти розвитку привабливості об’єднаних територіальних громад (на прикладі ОТГ Буковини)
Keywords: об’єднані територіальні громади, розвиток, механізми розвитку, інструменти розвитку, привабливість, успішні практики