Еколого-фенологічні спостереження за Tilia cordata Mill. та використання її в озелененні урбоекосистем (на прикладі м. Волочиськ Хмельницької області) - Міноцька, Валентина Олександрівна (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена еколого-фенологічним спостереження за липою серцелистою Волочиського парку культури та відпочинку й ділянці вулиці Лисенка в м. Волочиськ. Проаналізовано основні метеопоказники та порівняно із кліматичною нормою, характерною для території дослідження. Побудовано феноспектр вегетаційного циклу Tilia cordata Mill., тривалість якого становить 215 днів. Проведено інвентаризацію дерев на досліджуваних ділянках у парковій і придорожній зонах, визначено середні висоту (16,0 м і 12,1 м) та діаметр (41,0 см і 37,8 см), побудовано картографічну модель розміщення інвентаризованих зелених насаджень.
Keywords: Tilia cordata Mill.; урбоекосистема; зелені насадження; фенологічні спостереження; феноспектр; інвентаризація; Волочиськ