ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ СУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Щербанюк, Оксана Володимирівна; Бзова, Лаура; Марченко, Андрій Романович; Григорчак, Юрій Петрович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Навчально-методичний посібник має на меті забезпечити отримання студентами знань про систему європейських стандартів організації судової влади, статусу суддів і здійснення судочинства. Посібник містить опис навчальної дисципліни, робочу програму курсу, теми та зміст лекційних та практичних занять, тестові завдання, перелік залікових питань, критерії оцінювання практичних навичок студентів та перелік нормативно-правових актів і рекомендованої літератури. Для студентів юридичних факультетів вузів.
Keywords: статус судді; європейські стандарти; суддівська етика; незалежність суддів; доступ до суду; справедливий судовий процес; суддівське самоврядування