ФОНЕТИЧНІ ТА СИНТАКСИЧНІ СТИЛІСТИЧНІ ЗАСОБИ У ПРОМОВАХ М. ЦУКЕРБЕРГА - Суродейкіна, Тетяна Валеріївна; Гнатковська, Олена Михайлівна (ФОНЕТИЧНІ ТА СИНТАКСИЧНІ СТИЛІСТИЧНІ ЗАСОБИ У ПРОМОВАХ М. ЦУКЕРБЕРГА, 2022)
Серед фонетичних стилістичних засобів у промовах М. Цукерберга ми виділили лише один, але доволі часто вживаний підвид (22 приклади) – графон. Найбільше синтаксичних стилістичних засобів вжито в промові у Гарварді (21 приклад), далі у виступі на конференції – 19 прикладів, і лише 8 прикладів у промові в університеті Джорджтауна. Також, у результаті кількісних підрахунків ми довели, що найчастотнішим синтаксичним стилістичним явищем виявилася анафора (24 приклади, 50%), втричі менше вжито конструкцій з полісиндетоном та риторичних питань (9 і 8, по 17%), решта засобів є мало чисельними.
Keywords: фонетичні стилістичні засоби, синтаксичні фонетичні засоби, промови Марка Цукерберга