Локалізація національної гуманітарної політики в умовах повномасштабної війни в Україні. - Сабадаш, Наталія (ВЛАДА ТА УПРАВЛІННЯ Збірник наукових праць. Випуск 9. С. 95–104.Чернівці: Букрек., 2023)
Дослідження зосереджується на вивченні процесів локалізації гу манітарної політики України в умовах воєнного стану. У статті пе реважна увага приділена основним, найбільш актуальним і об’єктив ним викликам в гуманітарній сфері. Увагу авторки зосереджено на тому, як на практиці на час дії во єнного стану здійснюється реагування на основні виклики та здійсню ється розв’язання проблем гуманітарної кризи. Особливо детально розглянуто питання надання допомоги вну трішньо перемішеним особам, їхній адаптації та інтеграції в тери торіальні громади, які їх приймають. Здійснено відповідні висновки та узагальнення, внесено окремі практичні рекомендації.
Keywords: гуманітарна політика, воєнний стан, публічне управління, місцеве самоврядування, внутрішньо переміщені особи, агресія росії