Банківська система - Нікіфоров, Петро Опанасович; Федишин, Майя Пилипівна; Гладчук, Ольга Михайлівна; Марич, Максим Григорович (кафедра фінансів і кредиту, 2023)
У посібнику розкриваються основні теоретичні положення банківської справи як системи фінансового посередництва, аналізуються особливості створення та функціонування комерційних банків як бізнесових фінансових інститутів, показуються тенденції та суперечності розвитку банківських систем у сучасних умовах, розкривається специфіка реалізації головних функціональних завдань банківської системи в умовах новітніх цифрових фінансових технологій. Уважне вивчення, належне опрацювання всіх тем посібника дозволить студентам сформувати професійно правильне розуміння базових засад банківництва, тих проблем, які найбільшою мірою відображають сучасний стан банківської системи України і ознаки кризових явищ у ній.
Keywords: Банківська система; Банк; Капітал банку; Активи банку; Банківське регулювання; Банківський нагляд