«Квантова суперпозиція» публічних фінансів і ефективність правового регулювання оподаткування: проблеми теорії - Havrylyuk, Ruslana (Видавництво “Рута”, 2007)
Податки суть публічні фінанси. Не тільки ті, що вже перераховані в публічні фонди коштів, але й ті, які ще очікують свого перерахування з рахунків приватних власників або з їхньої готівки, з матеріальних еквівалентів цих грошей, коротше кажучи, із всіх об'єктів оподаткування на відповідні рахунки публічних фондів коштів. У реальному житті цей процес не безпідставно ототожнюється з ефективністю оподаткування й не просто, як у дзеркалі, відображає, а по-театральному багатократно збільшує всі достоїнства й недоліки відповідної системи оподаткування. Але чи тільки їх одних? А може віддзеркалює не тільки юридичну аспекти оподаткування, а ще якесь інше явище податково-правової дійсності?
Keywords: наказ суверена; квантова суперпозиція; взаємовиключні властивості; ретроспективний аналіз; етатистська доктрина оподаткування; владна рекомендація