ІНСТИТУЦІЙНІ ФОРМИ ТА ЕВОЛЮЦІЯ ЗМІСТУ БОГОСЛОВСЬКОЇ ОСВІТИ НА БУКОВИНІ: ВІД КЛЕРИКАЛЬНОЇ ШКОЛИ ДО ТЕОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ. - Лимаренко, Марія (My University, 2024)
Лимаренко Марія – студентка філологічного факультету, 605 групи, здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 041 Богослов’я. Магістерська робота на тему: «Інституційні форми та еволюція змісту богословської освіти на Буковині: від клерикальної школи до теологічного факультету» розкриває історію становлення й основні напрямки розвитку богословської освітньої та наукової традиції на теренах Буковини. У роботі проаналізовано богословську спадщину церковно-релігійних діячів богословського факультету Чернівецького університету; досліджено особливості функціонування теологічного факультету в австро-угорський та румунський періоди; досліджено наукову спадщину, а також особливості богословського дискурсу представників чернівецької богословської школи. Окремо авторкою окреслено процеси становлення богословської освіти у Чернівецькому університеті на зламі ХХ-ХХІ століть
Keywords: Богослов’я, Чернівецький університет, теологічний факультет, освіта, Буковина.