АНАЛІЗ СПОНУКАЛЬНИХ ІНТЕНЦІЙ ЧУЖИНЦІВ У «СОЛОДКІЙ ДАРУСІ» МАРІЇ МАТІОС (УКРАЇНСЬКО-ХОРВАТСЬКІ ПАРАЛЕЛІ) - Даскалюк, Оксана Любомирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У тезах, представлених в доповіді на Міжнародній конференції "Українські та інослов’янські лінгвістичні студії в історичному аспекті", проведено порівняльний аналіз мовних засобів передання спонукання на основі тексту "Солодкої Дарусі" Марії Матіос та його перекладу хорватською мовою.
Keywords: спонукальна модальність, контрастивна лінгвістика, українська мова, хорватська мова, комунікативне поведінка