СИТУАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ У СУЧАСНИХ УМОВАХ - Бойда, Світлана (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024)
Дослідження присвячено проблемі застосування ситуаційного підходу до управління для українських підприємств, зокрема в умовах повномасштабної війни. Розглянуто шляхи адаптації вітчизняного бізнесу до нових, непередбачуваних умов, викликаних російською агресією. Особлива увага приділяється зовнішнім та внутрішнім загрозам, з якими стикаються підприємства, а також інструментарію ситуаційного управління, який дозволяє ефективно реагувати на ці виклики. Наголошено на важливості гнучкості, оперативності та здатності до адаптації менеджменту в умовах підвищеної невизначеності.
Keywords: ситуаційний підхід; управління; бізнес; ризики; конкурентоспроможність