Використання гастрономічних локацій у розробці крафтових турів по Україні. - Паламарюк, Андріана Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кваліфікаційна робота спрямована на дослідження використання гастрономічних локацій у розробці крафтових турів по Україні. У роботі висвітлено теоретичні аспекти формування гастрономічної культури, причини виникнення та розвитку крафтових виробництв, а також особливості становлення гастрономічного туризму. Детально проаналізовано крафтові виробництва регіону Українських Карпат, зокрема Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей. На основі отриманих результатів запроектовано культурно-гастрономічний тур із використанням крафтових виробництв як ключових туристичних об’єктів, визначено логістичне забезпечення маршруту, здійснено калькуляцію його собівартості та запропоновано маркетингові заходи щодо просування.
Keywords: Гастрономічний туризм, крафтові виробництва, гастрономічні локації, туристичний маршрут, Українські Карпати, культурногастрономічний тур, туристичний продукт.