СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТОПОГРАФО-ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БАРСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ - Перепелиця, Назарій Ігорович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
На сьогоднішній день геодезичне забезпечення та картографічне виробництво і в першу чергу його стан відіграє важливу роль у розвитку та плануванні територій на майбутнє. Вигляд території швидко змінюється, з’являються нові будинки, квартали, парки, дороги, об’єкти інфраструктури, тощо. Ці всі зміни повинні фіксуватися та відображуватися на топографічних планах та картах, а згодом забезпечувати органи державного управління, органи місцевого самоврядування, оборони, науки якісними геодезичними, топографічними матеріалами, даними, інформацією, тощо. Аналізуючи публікації у сфері геодезії, а також слідкуючи за останніми подіями можна зрозуміти що розвиток науки і техніки та її можливості зростають з кожним днем, все більше країн починають досліджувати та удосконалювати свої можливості у плануванні та використанні території для того щоб забезпечити країну якісною картографічною інформацією. Для того щоб забезпечити захист своєї держави потрібно надавати значення топографо-геодезичному забезпеченню і це у свою чергу дасть нам змогу підтримувати країну на певному рівні стосовно інших прогресуючих країн Сучасний стан інформаційних і телекомунікаційних технологій а також вирішення різноманітних завдань у різних галузях спричинив великі зміни у розвитку топографо-геодезичній та картографічній галузі топографогеодезичній і картографічній галузях, яка почала орієнтуватися на потреби так званого інформаційного суспільства. На сьогодні топографічні карти і плани у державі створюються за нормативними документами СРСР, але нажаль ці документи не враховують нових підходів для створення топографічних карт і планів та збирання геопросторових даних.
Keywords: ТОПОГРАФО-ГЕОДЕЗИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, СИСТЕМИ КООРДИНАТ